SL-Dæk

Abeo A/S og Perstrup Beton Industri A/S har indgået samarbejde, således at Abeo's ekspertise indenfor betonteknologi og Perstrup's produktion af betonelementer er et perfekt match.

SL-Dækket er et nyt og patenteret dækelement udviklet af Abeo A/S.

In situ-løsninger fra betonfabrikken - artikel fra BYG•TEK, nr. 3, 15/3-14
Se indslaget om SL-Dæk (link) - vist på TV2 Østjylland d. 17/11-2013
Læs mere her (link) - artikel i Building Supply d. 19/11-2013  

 
Dækket er baseret på en kombination af almindelig beton og letbeton og udnytter dermed styrken fra den forspændte beton sammen med den lave vægt fra letbeton.

Det giver et stærkt letvægts betonelement på 350 kg/m2, som kan håndtere tungere belastninger og større spænd, end det tidligere har været muligt.

Foruden lav vægt og lange spænd, er en fordel med SL-Dækket den høje grad af fleksibilitet, der gør det muligt at tilpasse dækket til det enkelte projekt og efterkomme mange af de krav der stilles til moderne elementbyggeri.

En af disse unikke fordele er muligheden for at indspænde SL-Dæk over bærende vægge eller bjælker. Ved at spænde flere dæk sammen, opnår man langt bedre egenfrekvenser, bedre bæreevne og mindre nedbøjning end for en tilsvarende simpelt understøttet dækkonstruktion. Ved at bruge en dobbeltsidet indspænding kan man opnå spænd, der er op til 75 % længere end en traditionel løsning.
 
Kombinationen af almindelig beton og letbeton giver også dækket en fantastisk naturlig lydisoleringsevne, mens undersiden af letbeton beskytter armeringen og den belastningsbærende beton under brand, hvilket gør SL-Dækket i stand til at modstå 4 timers standard brand uden brug af brandisolering. Denne enestående evne er dokumenteret ved en brandtest hos DBI. Derved kan der spares dyrt og tidskrævende brandsikring på pladsen uden at gå på kompromis med sikkerheden.
 
Standard SL-Dækket leveres i en bredde på 2,4 meter.