Historien bag PERSTRUP

 

PERSTRUP Beton Industri A/S blev etableret i 1934 af Marinus Fast. PERSTRUP var egentlig først en grusgrav, hvor der blev gravet efter sten. Senere blev der etableret produktion af cementvarer som rør, blokke og fliser.

I 1973 tog Ole Fast over som 2. generation. PERSTRUP ændrede sig fra at være en cement-varefabrik til en moderne elementfabrik, hvor vi blandt andet producerede væg- og dækelementer til boligbyggeriet. Sidst i 70'erne og i begyndelsen af 80'erne startede vi beholder- og tunnelproduktion, hvilket var starten på en rivende udvikling for PERSTRUP. I 80'erne og 90'erne producerede PERSTRUP mere end 500 tanke pr. år.

I 1990 solgte Ole Fast Perstrup Beton Industri A/S til Scancem, Sverige. Scancem er siden hen solgt til den tyske koncern Heidelberg Cement. Perstrup Beton Industri A/S købte KØ Beton i 1997 og i 2003 fusionerede PERSTRUP og KØ Beton til et selskab PERSTRUP, hvor alle aktiviteter er samlet på fabrikken ved Kolind.

PERSTRUP er i dag dansk ejet af Industri Beton Holding ApS.

 

Vores produktsortiment er omfattende indenfor betonelementer. Vi har blandt andet specialiseret os i fremstilling af betonbeholdere til industri og landbrug, tunneller til veje/jernbaner, betonelementer til kvæg- og svinestalde samt andre specialprodukter.